Despre noi

Informaţii

De ce pâine bio?

paini

Pâinea constituie un aliment de bază, extrem de important pentru om. Omul modern din mediul urban a renunţat treptat la beneficiile alimentelor gătite din ingrediente proaspete şi obţinute într-un mediu neindustrializat şi extensiv, parţial din lipsă de timp, parţial datorită costului şi parţial din lipsa unei oferte. Am ajuns să nu ne mai pese de ceea ce folosim pentru a obţine energia necesară vieţii şi decisivă pentru sănătatea noastră fizică şi mentală. Ne-am obişnuit cu gusturile metalice ale compuşilor chimici de sinteză şi cu sloganurilor sforăitoare din reclamele la alimente care ne întreţin iluzia că ceea ce mâncăm sau bem sunt produse "naturale" sau că ele conţin, măcar în procent de minim ... %, ingrediente naturale. Ritmul tot mai rapid al vieţii urbane ne-a convins să facem şi acest compromis şi să sacrificăm ceea ce era mai important, de dragul vitezei şi expeditivităţii. Am decis că acest compromis e o greşeală pe care o putem îndrepta.

brutar

Grupul “Eco Market” aprovizionează de mai bine de 7 ani clienţi din Vestul Europei cu materii prime ecologice certificate obţinute în Estul Europei, practicând o activitatea de comerţ en-gros. Din aceste ingrediente sunt obţinute renumitele produse "bio" care în Europa de Vest şi de Nord au devenit un sinonim al mâncării sănătoase, care protejează mediul şi pe noi toţi. De ceva vreme am decis că dorim să oferim şi consumatorului din România posibilitatea de a alege aceste alimente, dar eram conştienţi că ar fi trebuit să începem cu elementele de bază ale hranei umane. Suntem extrem de fericiţi că azi facem primul pas în această direcţie şi că putem începe cu începutul: pâine de calitate, obţinută prin metode tradiţionale, coaptă în fiecare zi şi vândută proaspătă, fără adaosuri chimice de vreun fel, liberă de arome artificiale, coloranţi sau conservanţi, şi pe deasupra din ingrediente certificate ecologic.
Sperăm că în viitorul apropiat să urmeze şi alte produse de bază – poate prin asocierea în ofertă cu alţi români care vor să ofere semenilor lor o mâncare vie, care să-i ţină sănătoşi. Mulţumirea sinceră pe care ţi-o aduce un om fericit şi conştient de valoarea pe care i-o dai prin produsele oferite, este cea mai mare avere pe care cineva o poate câştiga din producţia şi vânzarea de alimente. De cele mai multe ori acei oameni îţi devin prieteni şi nu clienţi.

Bio Bavaria

“Bio-Bavaria” - pentru că am avut nevoie de un nume care se reflecte ceea ce încercam să facem: să oferim clujenilor produse sănătoase, verificate şi certificate şi să recuperăm tradiţia pâinii de calitate şi gustoase. Am ales să facem acest lucru printr-un transfer. Am făcut ceea ce romanii au făcut de multe ori atunci când au încercat să recupereze ceva pierdut – am adus un suflu proaspăt din afara ţării.
Am evitat însă să copiem fără a înţelege, să facem ceea ce fac alţii doar prin imitaţie. Am făcut tot posibilul să adaptăm şi să integrăm – am trimis o echipă de brutari ardeleni în Bavaria ca să înveţe, să preia metode şi produse noi. Am ales o serie de reţete care să se potrivească cu gusturile ardelenilor şi am încercat să folosim şi ingrediente autohtone. Datorită faptului că folosim doar ingrediente de cea mai bună calitate şi doar pe cele certificate ecologic, acest lucru a fost mai dificil, dar sperăm că, în curând, să putem folosi făina din grâu românesc de cea mai bună calitate, obţinut din agricultură ecologică certificată.
Am avut şansa de a da peste un partener în a cărui familie există o brutărie încă din anul 1453 şi care de 20 de ani s-a dedicat produselor ecologice certificate. Avem o echipă tânără şi motivată şi dorim să vă oferim produse de panificaţie aşa cum nu aţi mai gustat niciodată. În acelaşi timp dorim să vă aducem siguranţă că toate ingredientele pe care le folosim au grijă de sănătatea dumneavoastră şi nu vă dăunează. Suntem nerăbdători să gustaţi pâinea noastră şi apoi să ne deveniţi prieteni.

Cine suntem?

Nikodemus

Nikodemus Joseph Gottschaller este vice-preşedinele celei mai mari asociaţii de producători şi procesatori din industria alimentară ecologică din Germania, dar el este, în primul rând, un Gottschaller. De aceea, în 1993, a decis să continue tradiţia lăsată moştenire de familia sa, folosind doar ingrediente ecologice certificate. Între timp, Brutăria Gottschaller a devenit cel mai mare producător şi distribuitor de produse de panificaţie bio din Sudul Germaniei şi Nordul Austriei. Mirosul grozav de pâine caldă a început să ne gâdile nasul, aşadar am decis să-l aducem la Cluj.
Niko este un obişnuit al Estului Europei – el conduce, împreună cu Echipa Eco Market, un proiect de reintroducere a bostanului de ulei în culturile agricole din România. De asemenea, Niko a iniţiat şi administrat pentru o perioadă, prima reţea de brutarii bio din Moscova.

Eco Market – este un grup de iniţiativă care a luat fiinţă în anul 2004 prin asocierea a doi pionieri ai agriculturii ecologice din Austria cu trei entuziaşti români.
Între timp, grupul Eco Market conţine două societăţi comerciale (Eco Market Transilvania şi Eco Market Trading) care activează în domeniul producţiei şi comerţului cu produse alimentare ecologice certificate cât şi cu produse conexe agriculturii.
Grupul este de-asemenea dedicat dezvoltării şi sprijinirii sistemului agricol ecologic în România şi încurajării consumului de alimente ecologice certificate. Eco Market este un susţinător al Centrului de Resurse pentru Promovarea şi Marketingul Produselor Ecologice Certificate – EcoR Partener.

GrigoraşReprezentantul Eco Market este domnul Mihai Grigoraş.

Împreună vă aducem Bio Bavaria!